Стойнев: ВМЗ-Сопот остава държавно предприятие

Стойнев: ВМЗ-Сопот остава държавно предприятие | StandartNews.com

Сопот.  Целта на моя екип е ВМЗ-Сопот да остане държавно предприятие. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след приключилата среща с ръководството на предприятието и двата синдиката - КНСБ и "Подкрепа", предаде БНР.

Министърът обеща, че ще се търсят възможности през следващите дни да бъдат изплатени дължимите възнаграждения на работниците, без да уточнява откъде ще бъдат осигурени парите.

"За мен, като министър на икономиката и енергетиката, мога да поема ангажимент и работя в посока хората да получат своите заплати и, разбира се, да има нужните оборотни средства, така че предприятието да изпълни своите поръчки. А предприятието има поръчки", поясни той.

По думите му той ще помогне на ръководството за намиране на нови поръчки, така че това предприятие да го има. "Не случайно и в срещите, които съм провел до сега през тези две седмици в качеството си на министър винаги съм защитавал интереса на ВМЗ-Сопот и съм се старал да подпомогна ВМЗ-Сопот с поръчки. Само че това не става изведнъж". категоричен бе Стойнев.

Министърът отказа коментар дали настоящото ръководството на ВМЗ-Сопот ще бъде освободено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай