SofMedica се разширява в Унгария

Водещата здравна компания оперира в България от 2007 г., а нейни водещи продукти са иновативни медицински технологии за роботизирана хирургия

SofMedica се разширява в Унгария | StandartNews.com
  • Водещата здравна компания оперира в България от 2007 г., а нейни водещи продукти са иновативни медицински технологии за роботизирана хирургия и за онкологични и сърдечно-съдови терапии

SofMedica разширява присъствието си в Централна Европа, като добавя Унгария към вече утвърдените пазари, на които оперира като България, Румъния, Гърция и Кипър. Намерението на водещата здравна компания е да укрепи позицията си на лидер сред доставчиците на иновативни технологии за борба с основните причини за смъртност в световен мащаб, а именно ракът и сърдечно-съдовите заболявания (ССЗ). Централно европейският регион е фокус за групата заради обещаващия си потенциал и бързи темпове на развитие.

След безспорния успех в прилагането на своя бизнес модел в останалите четири страни-членки на ЕС, където присъства от 1994 г., SofMedica планира инвестиция от 5 милиона евро в унгарското здравеопазване. С тази инвестиция компанията ще предостави на държавни и частни болници достъп до иновативните ѝ технологии, включително до водещия ѝ продукт – роботизирана хирургическа система da Vinci.

Над 1,2 милиона процедури cа били извършени през 2020 г. с da Vinci по целия свят с помощта на инсталираните приблизително 6000 системи. Динамичното развитие на роботизираната хирургия в този регион е съпроводено от устойчив, висок процент на използване в Гърция, както и от последните успешни програми в България. В Унгария се очаква, че много скоро пациентите също ще се възползват от предимствата на роботизираната хирургия, сред които намалено време за хоспитализация, по-малко следоперативни усложнения и повишено качество на живот.

Георгиос Софианос, главен изпълнителен директор на SofMedica Group, заяви: „Нашата цел е да си сътрудничим с всички институции и да изградим дългосрочни партньорства, да допринесем за ускоряване на цифровизацията на здравната система в Унгария и да осигурим на унгарските здравни специалисти най-добрите медицински технологии. Но, сама по себе си, технологията никога не е достатъчна. Както демонстрирахме досега, в сътрудничество с реномирани медицински университети можем да предоставим на здравните специалисти най-подходящото и дългосрочно медицинско образование и в резултат на това едни от най-добрите налични технологии да бъдат достъпни за всички пациенти в нашия регион.“

Решението за навлизане на унгарския пазар е резултат от дискусии с местни професионалисти в здравеопазването, изразили необходимостта от достъп до иновативни медицински технологии като роботизирана хирургия, бронхоскопия, онкологична диагностика и наблюдение в интензивно отделение и оперативен мониторинг. Разширяването на унгарския пазар идва заедно с амбициозен план за набиране на персонал, както и с търсене на биомедицински инженери и опитни специалисти по клинични продажби, които да се присъединят към динамичения екип на SofMedica.

„Нашите 22 години опит и изградени взаимоотношения с редица водещи компании в областта на медицинските технологии, стратегическите доставчици като Intuitive, както и 32-те успешни програми за роботизирана хирургия, разработени в региона, са гаранция за успешното стартиране и развитие на първите програми и в Унгария“, каза Харис Палаондас, управляващ директор на SofMedica.

Като част от стратегическия си план за унгарския пазар, SofMedica ще предостави уникално портфолио от иновативни медицински технологии, придружено от пълна клинична и техническа поддръжка. Освен това ще осигури пълна рамка за развитие на местните здравни специалисти чрез ISLE Academy (иновации, симулация, обучение, екосистема), както и чрез други известни центрове за обучение в Европа и САЩ.

SofMedica - Life Saving Innovation е член на SofMedica Group, компания, ориентирана към образованието и фокусирана върху здравеопазването, оперираща в Европа (Румъния, Гърция, България, Кипър и Унгария). От 1994 г. тя участва активно в множество инициативи, насочени към създаване на устойчива промяна за пациентите в европейските страни. В нея работят над 150 специалисти и се очаква през 2021 г. компанията да отчете годишен оборот от около 50 милиона евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай