Четвъртък,

Шефът на Кинтекс хвърля оставка, ще съди Нинова

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
3666
Шефът на Кинтекс хвърля оставка, ще съди Нинова
A
A
A

Аз напускам поста и оттеглям жалбите срещу уволнението си, и прекратявам ръководенето на „Кинтекс”, съобщи пред Нова телевизия шефът на държавната компания Александър Михайлов. Той обаче посочи, че ще съди министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова за "неистини, казани по негов адрес".

„Явно съм много неудобен за г-жа Нинова. Защото тя дори не изчака съдът да се произнесе законно или не е първото ми уволнение. Сигурно под нейно давление аз бях уволнен втори път. Тя не пожела да говори с мен, когато беше в „Кинтекс”. Аз не драпам да работя там, не искам да работя с Нинова и с това ръководство на ДКК”, обясни Михайлов, като посочи, че решението му да напусне е лично и съгласувано със семейството му.

Михайлов обясни, че оставя „Кинтекс” в „перфектно състояние” с погасени кредити, десетки милиони по сметките и договори за над 110 млн., обезпечаващи дейността за следващите две години. „Да видим дали сметките няма да се източат за комисионни и дали няма да се пришият посредници към заварените договори”, посочи той.

Решението за оказване на военна помощ чрез ремонт на военна техника той квалифицира като „полубременна жена”. „Това решение е и всичко, и нищо. БСП ще го представи на своя електорат като победа: „Другари, успяхме да удържим - няма да даваме оръжие на Украйна”. Избирателите и пацифистите ще се радват. Паралелно ще продължи старата схема с българско оръжие през посредници - Чехия, Полша и Словакия”, смята Михайлов.

Той е на мнение, че останалите три партии от коалицията ще представят решението като успех. „Ето - започнахме да оказваме военна помощ на Украйна. Едно и също твърдение, манипулативно, как ще бъде заблуждаващо представяно пред две противоположно настроени групи хора в нашето общество”, добави шефът на „Кинтекс”.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията