Ще се повишат ли още цените на “Mercedes-Benz”

Главния финансов директор на компанията коментира

Ще се повишат ли още цените на “Mercedes-Benz” | StandartNews.com

Mercedes-Benz ще продължи да повишава цените си, за да издържи на значително по-високите разходи през 2023 г., каза главният финансов директор на автомобилния производител Харалд Вилхелм.

На въпроса дали цените ще бъдат толкова силни следващото тримесечие, кометира, че ще бъдат по-внимателни от компанията, но все пак трябва да компенсират увеличенията на разходите.

От автомобилната компания разкриха, че прогнозират в перспективите си за годината, че рестриктивната парична политика и инфлацията в някои страни могат да натежат върху потребителското търсене и икономическия растеж, но все пак ще повиши печалбите на групата за цялата година на фона на големия обем на продажби.

Веригата за доставки е забележимо подобрена, твърдят от Mercedes-Benz. Все пак перспективите за сегмента на автомобилите на Mercedes от 12%-14% възвръщаемост на приходите от продажби на предишното ниво остават непроменени, но имотите, машините и оборудването, както и разходите за научноизследователска и развойна дейност ще се повишат, казаха от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай