Ще измести ли испанският хамон българската Кайзер пастърма?

Как Kaufland отговаря на променените нужди на клиентите си, разказва Теодора Арапоглу, старши ръководител „Колбаси“ в Kaufland

Ще измести ли испанският хамон българската Кайзер пастърма? | StandartNews.com
  • Над 70% ръст в консумацията на деликатесната шунка отчитат от Kaufland България

Над 70% e увеличението на консумацията на хамон на годишна база, сочат данни от изследване на тенденции в потреблението на ключови за българския пазар стокови групи, изработено от Kaufland България. Ще измести ли хамона българския суджук и Кайзер пастърмата от нашата трапеза, как се приготвя испанския деликатес и как Kaufland България отговаря на променените нужди на клиентите си, попитахме Теодора Арапоглу, старши ръководител „Колбаси“ в Kaufland България.  

Г- жо Арапоглу как се е изменил вкусът на българина по отношение избора си на колбаси?

Като лидер в ритейл индустрията ние познаваме изключително добре вкусовете и предпочитанията на българския потребител. Общата консумация на колбаси от българина се е увеличила с над 12% за 2021 година, но безспорен фаворит е хамона. Ръстът в консумацията му, който отчитаме само за последната година е над 70%. Испанският деликатес е търсен целогодишно, не само по специални поводи или избрани периоди от годината. В отговор на засиленото му търсене, в Kaufland решихме да осигурим на нашите клиенти автентичен испански хамон Серано вече целогодишно на нашата свежа витрина.  Също, както всеки един друг продукт, който Kaufland България предлага, колбасът ще отговаря на безкомпромисните ни стандарти за свежест и качество.

Любопитен факт е, че освен хамона, като нови продукти в потребителската кошница на българина трайно се настаниха и други чуждестранни деликатеси като прошуто и фует, които също бележат двуцифрен ръст в продажбите.

Означава ли това, че българските колбаси са изместени от чуждестранните?

Българинът е отворен към света и опитва нови вкусове, но това не означава, че се е отказал от традиционните български колбаси. Горнооряховският суджук и саздърмата от собствената линия на Kaufland “Брей!“ определено се нареждат сред най-предпочитаните от българските потребители. Същевременно се наблюдава обаче и силно изразен интерес към алтернативните продукти като веган артикулите, както и има повишено търсене към продукти с естествена плесен..

В кои обекти на Kaufland потребителите ще могат да намерят пресен хамон и кога ще бъде наличен?

Хамонът Серано е новото допълнение към богатия асортимент на единствената в света витрина със сертификат за качество TÜV. Съоръжението в квартал „Банишора“ е с дължина 28,80 м, като в нея се съхраняват над 400 свежи храни, непакетирани меса и колбаси, сирена, маслини, млечни продукти, салати, риба и морски дарове. Освен в Банишора, от началото на септември хамон Серано ще се предлага целогодишно в още два магазина в София -„Малинова долина“ и „Крива река“ и в един в гр. Варна в кв. „Трошево“.

Къде се произвежда предлагания от вас хамон Серано?

Буквалното значение на Хамон е „планинска шунка“ и произходът му се свързва с испанския град Сарагоса, от където и ние го внасяме. Автентичният хамон Серано се приготвя от 100% свинско месо, добито от бели породи прасета. Характерното при него е зреенето му в специална среда и при точно определена температура в период от 15 месеца. Деликатесът се сервира нарязан на тънки парчета и е подходящ за самостоятелна консумация или в комбинация с различни видове сирена, други месни деликатеси, салати, плодове и червено вино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай