Разписват договори за 28 млн. лв. за лозя

Разписват договори за 28 млн. лв. за лозя | StandartNews.com

София. Парите за преструктуриране на лозя скоро ще започнат да постъпват в банковите сметки на кандидатите по националната програма за подпомагане на лозарите и винарите. Договорите са за 28 млн. лв. и вече се разписват от новия шеф на Държавен фонд "Земеделие" Атанас Добрев.

Експертите в отдел "Вино" ще се свързват лично със земеделските производители, чиито договори са готови, за да ги поканят да подпишат документите си. Всички кандидати, подписали договорите си по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя до 21 юли 2014 г., ще могат да подадат заявления за авансово плащане, съобщават от ДФЗ. Фондът одобри и 84 тръжни процедури на общини, кандидатствали с проекти за селски туризъм и подобряване на инфраструктурата в селските райони.

Агробизнесът получава и 1,7 млн. лева за реклама на наши продукти в чужбина по линия на схемата "Промоционални програми". Плащанията са междинни и се разпределят между четири асоциации, съобщават от ДФЗ. Проектите са за популяризиране на родните череши в Русия, на виното ни в Русия и Китай, на яйцата - в Румъния и Гърция, и на млечните продукти в Австралия и Обединените арабски емирства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай