Пускат мобилни данъчни за ЧНГ

Пускат мобилни данъчни за ЧНГ | StandartNews.com

София. Новите мобилни екипи на Националната агенция за приходи излизат на 1 януари на работа, за да следят движението на рискови стоки от ГКПП-та до вътрешността на страната. Първоначално контрольорите ще бъдат базирани на Дунав мост 2 и в Оряхово, а по-късно се очаква да бъдат назначени служители и в цялата страна, включително и във В. Търново, каза новият директор на НАП в старата столица Стефан Михайлов.

В списъка на рисковите стоки, които подлежат на контрол от мобилните групи, влиза замразеното и охладеното месо, сухото мляко, зърнените стоки, плодовете и зеленчуците. В старата столица вече са одобрени първите преминали конкурса за служители в новото звено за "Фискален контрол" към НАП и те ще излязат на дежурства веднага след Новогодишната нощ.

Със 102% изпълнение на годишния си план ще приключи 2013 г. Териториалната дирекция на НАП - В. Търново. Около 40 млн. лв. повече ще събере приходното ведомство над предварително планираните 1 млрд. лв., съобщи Стефан Михайлов. През последните два месеца са разпратени над 200 учтиви писма до представители на бизнеса да заплатят текущите си данъчни и осигурителни задължения. 90% от фирмите са се отзовали на поканата и доброволно са покрили дължимите на хазната суми. Данъчните организират среща с местния бизнес, на 15 януари 2014 г. в залата на Областна администрация. Бизнесът от региона ще има възможност да сподели лично с шефа на НАП в Търново проблемите си и да му постави нерешени до този момент въпроси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай