Производителят на легендарния "Колт" продаден на чехи

Сделката с Ческа Збройовка е за 220 млн. долара

Производителят на легендарния "Колт" продаден на чехи | StandartNews.com

Американската оръжейна компания Colt, производител на известния пистолет Colt, е продадена на чешката Ceska Zbrojovka, се казва в изявление на уебсайта на купувача.

Сделката за придобиване на 100 процента от акциите на Colt беше на стойност 220 милиона долара. Та е  частично платена с ценни книжа на Ческа Збройовка. Предишните собственици ще получат милион акции. Те имат право на същата сума, при условие че EBITDA (печалба преди данъци) на Colt през 2021-2023 г. достига предварително договорените показатели.

Договорената от страните сделка трябва да бъде одобрена от чешките регулатори. Ческа Збройовка очаква това да се случи през второто тримесечие на 2021 година.

Ческа Збройовка заяви, че придобиването на Colt "напълно се вписва в стратегията да се превърне в лидер в производството на огнестрелни оръжия и ключов партньор за военните".

Colt е основана през 1836 г. и е специализирана в производството на пистолети и револвери със същото име. Дълго време основният клиент на компанията беше Министерството на отбраната на САЩ , но от 2011 г. броят на поръчките рязко спадна. През юни 2015 г. Колт подаде молба за несъстоятелност.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай