Събота,

Проданов с важна новина за хотелиерите. Решението

От: Агенция Стандарт -
660
Проданов с важна новина за хотелиерите. Решението
A
A
A

От 1 април 40 лв. за всеки хотелиер, който приеме бежанец. Разчетите ни са за 3 месеца, за да можем да помогнем на тези хора, които бягат от войната и имат нужда от помощ, такова е решението на Министерски съвет", каза в "Още от деня" Христо Проданов, министър на туризма.

Според създадената организация, за местата, които са регистрирани в Националния туристически регистър, може да се кандидатства за получаване на тези средства. Хората, които са настанени в тези места, трябва да бъдат регистрирани в единната система за туристическа информация - това е система, която в реално време е свързана с рецепцията на хотела, с данъзните органи, МВР и границите, така че да има контрол, чрез който държавата да проследява, че тези лица наистина са настанени.

"Идеята е всички тези, които имат нужда от временна закрила, да се регистрират като такива лица, да им бъдат издадени съответните документи, които удостоверяват личността им", поясни Христо Проданов.

Основно Министерство на туризма ще отговаря за местата, които са лицензирани за настаняване на бежанци, както и за изплащане на тези средства.

Срокът за настаняване и помощ е предвидено да е 3 месеца, надявам се след тях тази нужда да е отпаднала, изрази надежда министърът на туризма. Средствата са от бюджета на Министерство на туризма. Ще може да се кандидатства за средства и по фонда "Европейска солидарност", има приета директива и решение на Европейската комисия.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички