Проблем със зимните обувки. Няма кожи

Заради коронавируса доставките са ограничени

Проблем със зимните обувки. Няма кожи | StandartNews.com

 

Собствениците на магазини във Франция масово се оплакват, че заради прекратяване на доставките на материали в страната, главно с кожи, може да има недостиг на зимни обувки, съобщи телевизия BFMTV, цитирана от PARITENI.bg

Заради пандемията от коронавирус и затрудненията с доставките на материали за изработване на обувки има забавяне с производството и доставката им във френските магазини. Така много от тях останаха без новите колекции зимни обувки.

Филип Шели – управител на магазин, специализиран в продажбата на детски обувки, споделя, че едва две трети от витрините са запълнени, а кутиите със сандали така и не са заменени с кутии със зимни обувки.

Производителите полагат усилия да получат поръчаните материали за изработването им, разказва той, но заради прекратените доставки - подметките, кожата, лепилото за обувки, те се се доставят в ограничени количества.

С недостиг на зимни обувки може да се сблъскат и възрастните, съобщава телевизионният канал. Задържането на производството на дамски обувки е 30 %, докато за мъжете нещата не изглеждат толкова драматично. Очаква се към края на септември ситуацията да се подобри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай