Проблем. Фалират легендарни магазини у нас

Конюнктурата вече е друга и носи последствията

Проблем. Фалират легендарни магазини у нас | StandartNews.com

Знакови магазини за българския потребител по времето на прехода са пред сериозен проблем.

От края на миналата година до 6 януари всеки ден в страната фалира поне по един бутик, показа проучване. "Конкуренцията онлайн е непосилна за нас, затова се принудихме да затворим. Продаваме имуществото си за 8000 лв.“, разказаха пред "Телеграф“ от магазин за маркови дрехи втора ръка в София.

Клиенти

Според търговци преди физическите магазини, особено за облекла second hand, са били абсолютен хит както в столицата, така и в по-малките населени места.

"В момента тенденцията е обърната. Имаме дни, в които не влиза нито един човек“, коментираха продавач-консултанти. Техни колеги от квартал "Левски“, които имат и онлайн магазин, споделиха, че са затворили физическия си обект и в момента продават само през интернет. Причина е, че клиентите предпочитат да пазаруват през телефона или компютъра. Освен това постоянно сменят номенклатурата. Според тях хората най-много пазаруват онлайн бебешки дрехи и дамски дрехи.

Оферти

Всеки ден получавахме информация за банкрутирали колеги. Видяхме, че и нашият бизнес не върви и решихме да го продадем, обясниха търговци от столицата.

В момента масово се разпродават цели бизнеси на бутици, с всичкото оборудване и стока. Сред офертите са магазини в София, Пловдив, Шумен, Кюстендил, Сливен, Благоевград, Стара Загора.

Продава се цял фалирал магазин за дрехи втора употреба в София за 5000 лв. Върви с дрехи, чанти, стелажи, огледала, мебели. В Кюстендил може да се купи оборудване за 2000 лв. Целия бизнес продават и няколко магазина в Благоевград.

Цените им със стоката вървят около 8000 лв. Магазините са под наем, като помещенията са различни по големина. В Пловдив се продава търговски обект заедно с техниката - компютър, осветление, пробни, мебели, стока за общо 55 000 лв.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
13 Коментара
опетков
преди 3 месеца

Самото словосъчетание "бутик втора употреба" е един голям нонсенс,т.е. глупост. Купуват стоката на килограм и се опитват да я продават като последен писък на модата.

Откажи
Прея
преди 3 месеца

Абсолютно точен коментар!

Откажи
Стефан
преди 3 месеца

При това,с тези цени на килограм достигат,че и минават новите дрехи на промоция.

Откажи
Фен
преди 3 месеца

Хич да не влизат.От над5 ПЕТг.купувам Онлайн.СУПЕР ДОВОЛЕН!!!

Откажи
Елка
преди 3 месеца

Да бе, като си получиш пратката, поръчана онлайн, се чудиш това ли точно си поръчал или някой си прави майтап

Откажи
Йол
преди 3 месеца

МНОГО ВИСОКОПАРНО,име,,Легендарни".ЛЕГЕНДАРНИ,ОБИРДЖИИ-ДА!!!

Откажи
Галя
преди 3 месеца

Втора употреба с бутик цени. Как няма да фалират?!

Откажи
Евроатлантик
преди 3 месеца

Супер,никъде в западната европа няма такива клошарски магазини

Откажи
Евроскептик
преди 3 месеца

Прогнилата Западнала Гейропа,пълна с мангали и наркомани, афганистанци, терористи и сирийци не се нуждае от магазини за фалиралите си поданици,а от гладна и пропаднала мърша,ревяща за пари,робуваща на банки и блъскаща се с поредния бустер,послушно поглъщаща поредната порция пропаганда колко добре се живее в европейската кочина,рай за курви,престъпници и олигофрени!

Откажи
Румен
преди 3 месеца

Много си освирепял, другарю. Че в Европа не е добре, го знаем всички здравомислещи. Само че нашите политици така са се надупили, че скоро и ние ще ревем от мангалската паплач, наша и вносна. Какви бутици, какви дрехи при този живот на оцеляване.

Откажи
Охотник
преди 3 месеца

Осветете цялата ситуация. Твърде много еднакви магазини, и магазинчета има на квадратен километър. Дори по булевардите, в София празните обекти се увеличават. Защото хората обеднява, защото нямате наяждане, и защото унищожихте занаятчийството и препитанието на хората. Наемите са непосилни, защото с два магазина и два наследствени апартамента. Всеки се видя милионер. Най-лошото предстой. Ще сваляте цени и пак ще са ви празни помещенията и апартаментите.

Откажи
Ели
преди 3 месеца

Завиждай, няма лошо. Докато има селтаци, продаващи нивите на дядо и баба, за да се довлекат да мьецат и ъкат в София, наемите ще растат и апартаменти ще се купуват. За всеки влак си има пътници...

Откажи