Пежо и Ситроен спират завод в Китай

Седем автомобилни гиганти имат предприятия в Ухан

Пежо и Ситроен спират завод в Китай | StandartNews.com

 

Коронавирусът може да създаде проблеми за някой от големите автомобилни производители, включително Groupe PSA, General Motors, Ford, Fiat Chrysler, Honda Motor, Nissan Motor и Renault, понеже всички те имат заводи в китайския град Ухан, пише MarketWatch.

Френската автомобилна компания Groupe PSA, която е производител на марките Peugeot и Citroen, ще прекрати временно производството, защото ще евакуира целия персонал и техните семейства от региона на Ухан.

Компанията обмисля потенциални възможности за евакуация на 38 служители в чужбина в пълно сътрудничество с властите на Китай и френското консулство. Фирмата също ще предприеме подходящи мерки с китайския си партньор, Dongfeng Motor Corporation, за да се погрижи за необходимите прегледи на служителите в съвместното им предприятие в Китай.

General Motors заедно със SAIC Motor - която се занимава с производството и продажбата на автомобили Cadillac, Buick и Chevrolet, разполага с голямо производствено предприятие в Ухан с работна сила от около 6 000 души. General Motors временно ограничи всички командировки до Китай и помоли служителите си да предприемат необходимите защитни мерки, препоръчани от медицинските власти.

Правителството на Китай обави, че е заделило 300 милиона юана (43.5 млн. долара) за борба с коронавируса в град Ухан и централната провинция Хубей.

Средствата ще бъдат използвани за строителството на две болници за болните от пневмония, както и за купуването на специално медицинско оборудване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай