Павлова посрещна рождения си ден на пътя

Заедно с премиера откри новия път Бургас-Малко Търново

Павлова посрещна рождения си ден на пътя | StandartNews.com

Бургас. Министърът на регионалното развиите Лиляна Павлова посрещна рождения си ден насред пътя Бургас-Малко Търново. Наложи й се да отбележи личния си празник не с шампанско, а с рязане на ленти.

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев, който също се оказа рожденик, подари на министърката разкошен букет от гербери за ЧРД. Павлова придружаваше премиера Бойко Борисов за откриването на изцяло реконструираната отсечка от Бургас до Малко Търново. "Дано господ да ни чуе и да няма пътно-транспортни произшествия. Важно беше да пуснем пътя", каза премиерът Бойко Борисов.

Павлова допълни, че е много доволна от факта, че в настоящата криза правителството е успяла да отдели 34 милиона лева за рехабилитацията на отсечката. "Вече имаме условия за по-лесно преминаване на туристите и граничния трафик. Само за месец успяхме да го преобразим в европейски път, какъвто регионът заслужава", каза министър Павлова и допълни, че пътят Бургас-Малко Търново не е ремонтиран от 40 години.

Тя съобщи и още една добра вест като обяви, че от вчера 10 дни предсрочно е пусната отсечката от магистрала "Тракия" Бургас-Карнобат, която бе временно затворена. "До Коледа ще бъде окончателно завършено и другото трасе Царево-Ахтопол и с това завършваме рехабилитацията на всички основни направления в Бургаска област", каза още министър Павлова.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай