Павлова: Катар има проекти за $300 млрд. у нас

Камарата на строителите може да има офис в Доха

Павлова: Катар има проекти за $300 млрд. у нас | StandartNews.com

София. Катар заявиха пълната си подкрепа, воля и желание да инвестират в България, да имаме съвместни проекти, обяви пред ТВ7 министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. По думите й страната "планира над триста милиарда долара в огромни проекти в инфраструктурата и България и трябва да намери своето място. Благодарение на всички разговори и срещи, които имахме смятам, че това е абсолютна реалност", каза тя.

По време на визитата си в Катар Павлова е получила предложение от премиера шейх Хамад бин Джасим ал-Тани да бъде отворен офис и да има български специалисти на място в Катар, като там ще бъде открит офис на Българската камара на строителите
 
Министър Павлова разказа за срещите  в Катар на най-високо ниво. След срещата й с престолонаследника шейх Тамим бин Хамад ал-Тани и министър-председателя шейх Хамад бин Джасим ал-Тани е станало ясно, че България ще получава информация за всички текущи търгове, тръжни процедури и проекти в Катар, което досега не е било достъпно за страната ни.

Предвижда се възможността за участие на България в частни проекти за големи комплекси и спа комплекси. От Катар са изключително заинтересовани от опита на България в спа процедури и в методологията за балнеолечение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай