Пандемията роди нов милиардер

Джон Фоули забогатя благодарение на манията по фитнес у дома

Пандемията роди нов милиардер | StandartNews.com

Пандемията ражда милиардери. Един от новоизлюпените е основателят на Peloton Interactive Inc. Джон Фоули. Той забогатя благодарение на огромното поскъпване на акциите на неговата компания от началото на пандемията.

След като пуска видео в платформата Kickstarter през 2013 г., Фоули, който е почитател на колоезденето, набира 307 000 долара, с които подпомага стартъп компанията си за домашен фитнес.

Бившият президент, отговарящ за електронната търговия в Barnes & Noble, искал да вкара колоезденето на закрито, като тези, които самият той посещавал в домовете на хората. Той имаше големи надежди за Peloton, сравнявайки в своето видео в Kickstarter подхода на компанията, която създава и софтуер и хардуер, с този на Apple Inc.

Фоули  обаче няма как да е прогнозирал пандемията седем години по-късно, която затваря фитнесите и предизвика бум на физическите упражнения у дома малко след първичното публично предлагане на акции (IPO) на неговата компания. От средата на март акциите на Peloton са поскъпнали с около 350%, увеличавайки личното богатство на Фоули до 1.2 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg. Той притежава 3% от акциите от клас Б на компанията, както и опции, които представляват други 5%, пише profit.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай