Понеделник,

"ОЗК-Застраховане" АД бе генерален спонсор на “ЖЕРАВНА 2021”

От: Стандарт -
"ОЗК-Застраховане" АД бе генерален спонсор на “ЖЕРАВНА 2021”
A
A
A

За поредна година ЗАД "ОЗК-Застраховане" АД подкрепи българския фолклор и традиции като стана генерален спонсор на Тринадесетото издание на Международния фестивал на фолклорната носия - "ЖЕРАВНА 2021”. Събитието се проведе на 20, 21 и 22 август. Организатор на фестивала е Фондация "БЪЛГАРЕ".

Международният фестивал на фолклорната носия в Жеравна отново върна участниците и гостите във времето на старите българи. В духа на събитието всички присъстващи задължително бяха облечени във фолклорна носия.

През трите фестивални дни в жеравненската местност Добромерица народни оркестри от различни етнографски области се грижиха за настроението на посетителите. Богатата програма включваше множество конкурси и изпълнения на известни фолклорни певци, музиканти и танцьори.

 

При откриването на събитието с възпоменание бяха почетени героите на България и бяха връчени отличията "Апостол на българщината" на сдружение „Пазители на българщината“. В първата вечер на сцената бяха квартет "Славей" и ансамбъл "София - 6", а оркестърът на Тодор Джуфарев „100 каба гайди“, зурнаджии от Петрич и музикантите от „Гергьовден“ на Васил Денев даваха тон на безкрайните хора. Малко преди полунощ нестинари показаха уменията си в танца върху жаравата от дъбови цепеници. На следващия ден се проведоха конкурси за старинни женски пафти, за най-красива автентична детска, женска и мъжка носия, надиграване по двойки и др.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички