Откриха жп линията Свиленград - турска граница

Влаковете ще се движат със 160 км/ч.", каза министър Кръстев

Откриха жп линията Свиленград - турска граница | StandartNews.com

Свиленград. Истински се надявам да включим БДЖ като бенифицент на средства от следващия програмен период на ОП "Транспорт" за закупуване на нови мотриси за скорост 160 км/ч. Това заяви служебният министър на транспорта Кристиан Кръстев по време на официалното откриване на модернизираната и електрифицирана ж.п. линия Свиленград-Турска граница-Капитан Андреево.

От 43 години този ж.п. участък не е ремонтиран, коментира служебният премиер Марин Райков преди да лисне менчето със светена вода пред електрическата мотриса "Сименс". Той повтори думите на министър Кръстев, че служебното правителство не се кичи с чужди лаври и благодари на всички, дали своя принос за успешното приключване на проекта.

Горд съм с първия изцяло завършен проект, финансиран по ОП "Транспорт", който откриваме в Деня на Европа. Това заяви генералният директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев. По 17,9-километровото трасе пътническите влакове ще се движат със 160 км/ч, а товарните - със 120, обясни Ламбрев. Проектът свързва за първи път в историята контактните мрежи на българската и турската железница, заяви още Ламбрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай