Огромен скок на търговията между България и Саудитска Арабия

Среща на вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова с Н.Пр. г-н Фейсал Алибрахим,

Огромен скок на търговията между България и Саудитска Арабия | StandartNews.com

През 2021 г. двустранната търговия между България и Саудитска Арабия  достига значителен ръст от близо 90% спрямо 2020 г.

Това стана ясно от срещата на вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова с Н.Пр. г-н Фейсал Алибрахим, министър на икономиката и планирането на Кралство Саудитска Арабия, съобщиха от Министерството на икономиката.

Търговско-икономическите отношения между двете страни имат традиционно добър характер като България отдава важно значение на възможностите за тяхното развитие.

„Нашата страна желае да развива активно икономическите си отношения с Кралство Саудитска Арабия и приветства настоящата визита“, увери министър Нинова.

„Саудитска Арабия иска да се възползва от неизползваните възможности с партньори и приятели като България“, каза от своя страна Н.Пр. г-н Фейсал Алибрахим.

Министър Нинова и г-н Фейсал Алибрахим се договориха за активизиране на контактите на фирмено равнище, размяна на бизнес-делегации и участие в панаири и изложения в двете страни.

По време на срещата беше договорено и подписването на Споразумение за насърчаване и взаимна защита  на инвестициите между България и Кралство Саудитска Арабия.

Двете страни набелязаха области от взаимен интерес, сред които пътно строителство, селско стопанство, инфраструктура, туризъм и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай