Сряда,

Обрат! Какво се случи с Биткойна

От: Агенция Стандарт -
3214
Обрат! Какво се случи с Биткойна
A
A
A

Пазарите на криптовалута регистрираха покачване днес, пренебрегвайки намеренията на американското правителство да наложи по-строга регулация на сектора, съобщава Си Ен би Си, предаде БТА.

Биткойнът се покачи с 11 на сто до 24 655 долара, най-високото му ниво от средата на август 2022 г., а етерът добави 8 на сто до 1684 долара, по данни на "Койндеск" (CoinDesk). Стойността на целия криптопазар пък се увеличи с над 86,8 милиарда долара за последните 24 часа.

"Налице са все по-ясни знаци, че пазарът е ударил дъното през ноември и вече започва трайно да расте", казва Виджай Аяр, вицепрезидент за корпоративно развитие към криптоборсата "Луно" (Luno). "Има импулс, който помага недобрите новини да се загърбват, което е типично за пазари, които вярват, че най-лошото е отминало".

Криптопазарите бяха "на нокти" по-рано тази година, след като американските власти разпоредиха по-строги регулации. В понеделник Службата за финансов надзор на щата Ню Йорк нареди на компанията "Паксос" (Paxos) да спре да издава новите стейбълкойни на борсата "Байненс" (Binance) - BUSD.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com