Четвъртък,

ОББ Портал Търговско финансиране с нова функционалност

От: Стандарт -
ОББ Портал Търговско финансиране с нова функционалност
A
A
A

Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, разработи ново функционално улеснение за бизнес клиентите си в ОББ Портал Търговско финансиране. Чрез него потребителите могат да съхраняват информация за регулярните си трансакции в сферата на търговското финансиране; да я достъпват бързо и надеждно, като спестяват време за подаване на нареждания за акредитиви, банкови гаранции, инкаса и други инструкции във връзка с документарни операции, подписани с Квалифициран електронен подпис (КЕП).

Следвайки интуитивния дизайн на ОББ Портал Търговско финансиране, новата функционалност предоставя възможност на клиентите да качват документи, съпътстващи трансакциите, (копия на договори, проформа фактури, съгласувани текстове на банкови гаранции и акредитиви) или да използват дигиталния портал като комуникационен канал с отговорните експерти по Търговско финансиране на банката.

Достъп до портала и функционалност „Шаблони“ имат всички бизнес клиенти на ОББ, които използват електронно банкиране и които са създали профил на своята компания в ОББ Портал Търговско финансиране.

За да бъде гарантирана сигурността на клиентите, достъпът до функционалност „Шаблони“ се осъществява с персонална идентификация на потребителите. Порталът е напълно защитен чрез системите за сигурност на ОББ и постъпващата информация се пази строго поверително, съгласно законовите изисквания.

В стремежа си за дигитално обновяване през ноември 2020 г. ОББ стартира онлайн платформата ОББ Портал Търговско финансиране. Иновативното решение за бизнес клиенти, които ползват документарни разплащания, в рамките на година се превърна в еталон на банковия пазар в България. Доказателство за успешното развитие на платформата е фактът, че всяка трета инструкция за продукт на Търговско финансиране в ОББ се инициира през нея. Динамиката на комуникацията и засиленият интерес на потребителите, подкрепен от позитивната им обратна връзка, са причината за създаването на нови функционалности с цел подобряване на клиентското преживяване в платформата. ОББ Портал Търговско финансиране е част от цялостната концепция на банката за дигитални решения за бизнеса.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички