Голяма новина за клиентите на ОББ и КВС Банк България

10% по-ниски такси за физически лица

Голяма новина за клиентите на ОББ и КВС Банк България | StandartNews.com
  • 10% по-ниски такси за физически лица
  • Над 90% от цялата клиентска база на двете банки ползва дигитални преводи

ОББ и КВС Банк България – и двете част от белгийската КВС Груп, намаляват таксите за извършвани преводи през дигиталните канали – онлайн и мобилно банкиране. От 24-и януари 2023 г. клиентите – физически лица, ще плащат 10% по-ниски такси за период от една година.

Намалението влиза в сила след 24.01.2023 и важи за таксите за междубанкови преводи в лева и евро (през БИСЕРА и SEPA), както и за всички вътрешнобанкови преводи в ОББ и КВС Банк, извършени от физически лица през мобилното или онлайн банкиране на двете банки.

Преводите, извършвани чрез дигиталните канали, са една от най-масово ползваните банкови услуги от физически лица през последните години. Около  98% от преводите извършвани от физически лица в КВС Банк България и 93% от тези в ОББ са през електронните канали.

„Повече от година постоянно говорим за инфлация и скок на цените, но сега реално подкрепяме клиентите си, като намаляваме цените за една от най-ползваните банкови услуги – дигиталните парични трансфери за физически лица“, коментира Татяна Иванова, изпълнителен директор на ОББ с ресор дигитални канали, данни и операции. „По този начин не само облекчаваме нашите клиенти, но и ще ги стимулираме да ползват електронните канали за банкиране, които са сигурни, значително по-евтини, пестят време и щадят околната среда. Усилията ни са постоянни в тази посока, което е видно от факта, че ОББ е лидер по дигитализация за България към 2022 г. според проучване на Deloitte за зрелостта на глобалното цифрово банкиране.“, допълва тя.

Освен електронните плащания, които са с по-ниски такси, клиентите на ОББ и КВС Банк България могат да плащат в дигиталните канали и битовите си сметки, без да им бъдат удържани такси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай