Ново меню: Питие с одеало в кръчмите

Правят го и в софия, и в Пловдив

Ново меню: Питие с одеало в кръчмите | StandartNews.com

Новите правила на работа принудиха ресторантьорите да вземат спешни мерки, за да осигурят максимална заетост на заведенията.

Прибягва се до един стар трик, който в нормалните времена беше просто екстра. Сега е начмин на оцеляване

Пловдивска верига обяви, че гарантира приятна атмосфера в градината си до края на вечерта, като раздава топли одеяла на клиентите си, научи "Марица". 

Идеята е тези, които се заседят по масите до края на разрешеното работно време в хладните вечери, да могат да се наметнат с ведомствените покривала.

Част от заведенията държат отдавна одеялата -  откакто влезе в сила забраната за пушене на закрито и се ползват в междинните сезони. Други пък тепърва ще трябва инвестират в наметки.

Популярен ресторант с огромна градина в Пловдив пък вече е инсталирал мобилни отоплителни уреди на открито, защото вечерите все още са хладни. Инвестицията не е отсега, но ще спаси положението, коментират от заведението.

Изненадващо, в последната заповед на министъра на здравеопазването няма изискване за отстояние между масите и персоналът ще преценя на око дали няма струпване на хора. 

Нали се сещате обаче на персонала и управителите на заведенията колко им пука дали има разстояния. Вижте например заведенията по столичната увеселителна улица "Витоша", където младежите буквално си ходят по главите. 

Иначе одеалата са познат реквизит на много и от софийските барове, сега стават още по-актуални.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай