Новите звезди в средния клас смартфони

Редица проучвания и изследвания са доказали, че смартфонът е най-използваният аксесоар в ежедневието на съвременния човек.

Новите звезди в средния клас смартфони | StandartNews.com

Редица проучвания и изследвания са доказали, че смартфонът е най-използваният аксесоар в ежедневието на съвременния човек. Последно такива данни споделиха от А1, според чиято онлайн анкета над 90% от българите в активна възраст избягват да излизат от дома без смартфона си.

Ето защо изборът на устройство е изключително важен и много често предшестван от дълги и детайлни проучвания. Разбира се, всеки търси възможно най-добрата комбинация между цена и качество. Именно заради това между различните производители се води истинска битка за включване на възможно най-добри характеристики в устройствата от средния клас.

Само преди 2 години, например, беше немислимо да си представим четворна камера с алгоритми с изкуствен интелект в нещо различно от флагман на съответния производител. Днес това е почти задължително, за да може моделът да се конкурира успешно на пазара.

Непрестанното развитие и еволюция на технологиите може само да радва потребителите. Годишно сме свидетели на десетки, може би дори стотици премиери на нови устройства, изкушаващи с атрактивни дизайни, функционалности и технически параметри. Последните звезди на технологичния небосклон са два модела в средния ценови клас на Samsung - A51 и А71, които вече са налични в търговската мрежа на А1 и онлайн на a1.bg.

Samsung Galaxy A51 e компактен и мощен смартфон

Samsung Galaxy A51 притежава 8-ядрен процесор, 128 GB вградена памет и 4 GB оперативна памет. Специфичното при този смартфон е, че ядрата са с различна мощност и са разделени на две групи, което се отразява благоприятно при натоварването на процесора и живота на батерията на устройството.

Друга важна характеристика за всеки потребител в днешно време - камерата, също може да се похвали с отлични показатели. Смартфонът е оборудван с четворна основна камера - 48 MP широкоъгълен обектив, 12 MP ултраширокоъгълен обектив, 5 MP обектив за дълбочина на кадрите и 5 MP макро обектив. В допълнение с 32-мегапикселовата селфи камера, всеки детайл и емоция ще бъдат запечатани в красиви и ясни кадри.

Последен, но определено не по важност, е 6,5-инчовият Инфинити-О SUPER AMOLED дисплей, който ще направи гледането на видеа и филми доста приятно изживяване. Ако казаното дотук звучи добре, ще се радвате да чуете и че в момента Samsung Galaxy A51 се предлага от А1 с комплимент - външна батерия ttec PowerCard с капацитет от 5000 mAh.

Samsung Galaxy A71 е готов да предложи дори повече

По-големият от двата модела - Samsung Galaxy A71, е с 6,7 инча Инфинити-О Super AMOLED Plus дисплей. Моделът отново залага на вградена памет в размер на 128 GB, но оперативната е малко повече - 6 GB.

Другата разлика при този модел е при разпределението на функциите на ядрата в процесора. Samsung Galaxy A71 разчита на съотношение от 2 към 6 на по-малките спрямо по-мощните чипове, а не 4 на 4, както е при Galaxy A51. Изкушените от новините в сферата на високите технологии, както и любителите на видеоигрите веднага ще се досетят, че комбинацията от повече оперативна памет и групиране на по-мощни процесори правят това устройство подходящо дори и за гейминг. А няма какво да се лъжем - съвременните игри са всъщност доста тежки приложения.

И при този модел камерата е четворна, като може да се похвали с 64-мегапикселов широкоъгълен обектив, който допринася за създаване на ясни и ярки снимки по всяко време от денонощието.

И двата модела впечатляват с изчистен и елегантен дизайн с гладки извивки, които правят захвата по-удобен и сигурен. Освен основните черен и бял цвят, клиентите на А1 могат да изберат и пастелно син цвят.

Новите попълнения в портфолиото от устройства на А1 определено ще заинтригува не само тези, които са в търсене на нов смартфон, а със сигурност ще накарат и потребителите, които не са планирали смяна на устройството, да се замислят за такава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай