Нов резил - българи и немци без чадъри на морето

Става въпрос за около 800 български и германски туристи

Нов резил - българи и немци без чадъри на морето | StandartNews.com

Около 800 български и германски туристи, настанени в хотели около плажа "Златна рибка" край Созопол, са лишени от чадъри и шезлонги на ивицата, въпреки че за услугата на плажа почиващите са платили предварително в туристическия пакет.

Причината е, че избраният на 18 май концесионер на тази част от бреговата ивица все още не може да влезе във владение заради законови процедури.

"Заради това обаче сега хотелиерите търпят загуби от неустойки за неизпълнение на договорени услуги", каза председателят на камарата Иван Иванов.

"Това е в разрез с апела на министерството да задържим българите на нашето Черноморие", каза Руми Моневска, мениджър на един от хотелите.

Тя заяви, че молбата на хотелиерите е да получат разрешение, за тяхна сметка да наредят шезлонги и чадъри на плажа, да поддържат и почистят плажната ивицата до разрешаването на казуса с избора на концесионер, за да останат клиентите доволни.

Моневска каза, че на техния апел от ведомството на министър Николина Ангелкова отговарили "че ако го направят, ще бъдат глобени".

Това се случва, докато прокуратурата нареди на министъра на туризма Николина Ангелкова да инспектира плажовете заради ограничен свободен и безплатен достъп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай