Нексо отвръща на удара. Сипе заплахи

Били горди работодатели на 600 души

Нексо отвръща на удара. Сипе заплахи | StandartNews.com

Както винаги, компенсациите, които България ще изплати след заведените и спечелени искове от Nexo, ще са пореден антирекорд в размер на стотици милиони, но за съжаление ще са за сметка на българския данъкоплатец.Това гласи позиция на „Нексо“ във връзка с обявеното днес разследване срещу компанията, предаде Би Ти Ви.

Компанията се разследва за пране на пари, данъчни престъпления и измами. Има подозрения и за руско участие, стана ясно след днешната акция на ДАНС и спецполицаи в софийските офиси на криптокомпанията, .

„Битката за приза „най-срамен момент“ на българската прокуратура е безмилостно жестока от десетилетия насам, но и днешният ден се нарежда високо в класацията, пишат още от Нексо..

Те твърдят, че все още не са им представени официални документи, които еднозначно да посочат претенции към Нексо.

Нексо не предлага услугите си на територията на Република България, именно защото винаги сме очаквали, че е възможно да попаднем под обстрела на абсурда. пишат още оттам.

След избухването на войната в Украйна и последвалите санкции, Nexo предприело стриктна политика по отношение на санкционираните територии и индивиди в резултат на руската агресия. Компанията била сред първите, които спомогнаха в набирането на средства за жертвите, припомнят от фирмата, в която влязоха ДАНС и спецслужби в подозрение за опасни връзки с Москва.

Nеxo е горд работодател на над 600 души в България и сме сред примерите за компания, платила десетки милиони левове под формата на данъци и осигуровки, хвалят се от фирмата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай