НЕК и "Мини Марица Изток" с нови директори

НЕК и "Мини Марица Изток" с нови директори | StandartNews.com

София. Икономическият министър Делян Добрев прие оставката на Иво Лефтеров като изпълнителен директор на НЕК и освободи Евгени Стойков от директорския пост на "Мини Марица Изток".

По информация на икономическото ведомство мястото на Лефтеров се дава на Крум Анастасов - възпитаник на Техническия университет в София. Новият шеф на НЕК е специализирал е икономика и мениджърски умения в Канада, както и бюджетиране в Нов български университет. Има 21 години стаж в енергетиката, от които десет - на ръководни постове.

Теодор Дребов е новият директор на „Мини Марица Изток”. Той е минен инженер, завършил е Минно-геоложкия университет в София през 1986 г. Бил е директор на държавните мини „Антрацит“ и „Бобов дол“, ръководил е различни направления в бившите Комитет по енергетика и Държавна агенция по енергетика и енергийни ресурси. Последната му месторабота е в дирекция „Природни ресурси и концесии“ в МИЕТ. Дребов има 26 години трудов стаж по специалността.

Промените са приети от БЕХ и бордовете на двете дружества. Смяната на Евгени Стойков се налага с цел да се подобри координацията и темпото на работа в дружеството, посочват от ръководеното от Делян Добрев министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай