Сряда,

На прага на зимата. Как се отоплява европеецът

От: Редакция -
1305
На прага на зимата. Как се отоплява европеецът
A
A
A

Заради енергийната криза и рязко повишените цени на енергията в Европа, все повече потребители търсят евтини и икономични уреди за отопление. Това е причината за силно увеличените поръчки за внос от Китай. Производителите дори са принудени да работят извънредно, за да бъдат изработени допълнителните количества печки и радиатори, информира БНТ.

Производителите на отоплителни уреди в източната китайска провинция Джъдзян се радват на повишено търсене от страна на клиентите в чужбина, особено на тези в Европа,където енергийната криза е в разгара си. Такъв е случаят с компания в град Циси.

"На първата производствена линия има отоплителни уреди за клиенти от Германия и има допълнителни поръчки. Уредите на втората линия ще бъдат доставени във Великобритания. И производството зад мен е предназначено за Франция. Пикът за износа на продукти за Европа обикновено приключва през септември, но сега работим извънредно през октомври", разказва мениджърът в компания за електрически уреди Чен Уен.

Допълнителните поръчки са нещо обичайно за фирмите в града.

"Един от нашите клиенти поръча 50 000 броя, но продажбите им вървят толкова добре, че поискаха още 50 000 уреда", споделя Сун Джи.

Експортната цена на оборудване за отопление в Циси, от януари до август тази година е около 462 милиона долара. На годишна база, увеличението е от 26 процента. Износът за Европейския съюз е нараснал с 55 процента. Обяснение за това дава предприемач в областта на електронната търговия с Европа и Съединените щати.

"Потребителите на много компании искат продукти, които са по-рентабилни, нискоенергийни и енергоспестяващи", обясни Жу Лин, шеф на електронна платформа за търговия.

Повишеното търсене налага промени. Все повече предприятия в Китай обединяват силите си за нови продуктови проучвания и разработки, като част от усилията за по-нататъшно разширяване на вътрешните и задграничните пазари.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com