Събота,

Може да удължат срока за касовите апарати

От: Стандарт -
A
A
A

Финансовият министър Владислав Горанов не изключи възможността за удължаване на срока за смяна на касовите апарати и на софтуера за отчитане на приходите от продажбите в реално време.

Бизнесът поиска повече време за подмяната на устройствата. Според Наредбата на НАП това трябва да стане до края на март. Но нито фирмите, нито софтуерните компании обаче могат да се справят във фиксирания срок.

"Наистина е необходимо време на бизнеса, за да се справи и със софтуерите, и с фискалните устройства и което е най-важно - с организацията на самата работа", каза финансовият директор на Стопанската камара Станислав Попдончев, предаде БНР.

Министърът на финансите Владислав Горанов, който бе поканен на дискусията, но не присъства, отговори впоследствие. "Ако се окаже, че обективно не могат да се справят, ще проявим гъвкавост, разбира се, в това отношение, защото не можем да рискуваме търговският оборот", каза Горанов. Той бе категоричен, че предмет на обсъждане е само срокът, в който новите изисквания да влязат в сила, но не и промени в самата наредба.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички