Митничари на пазар за дипломи в Катар

Надарени са, стават магистри преди да завършат висше, каза Дянков

Митничари на пазар за дипломи в Катар | StandartNews.com

Хасково. Митничари с дипломи от Катар и други екзотични страни се проверяват обстойно, съобщи финансовият министър Симеон Дянков. В момента 250 души са подложени на щателна митническа ревизия. Вицепремиерът посети пункта Капитан Андреево, за да инспектира грандиозния ремонт на стойност 52 милиона евро.

Според него 16-те служители на Свиленградската митница, за които гръмна новината, че вероятно са с фалшиви дипломи, не са най-интересните случаи. Той посочи, че очакванията му са до 2-3 месеца, когато проверките ще са в по-напреднала фаза, да бъдат уличени като "калинки"още доста от служителите в митническата администрация от различни части на страната.

"Има митничари, които са учили в Украйна. Интересно е и, че някои са получили дипломи за магистри преди да имат такива за основното висше. Има и някои, които са ходили да учат чак до Катар, което мен много ме съмнява", коментира финансист №1.  "Явно има хора, които са много надарени и мястото им не е в митниците или пък са объркали поредицата на закупуване на дипломите си", иронично допълни той. Дянков обяви още, че една голяма поредица митничари явно толкова много обичат да работят за митницата, че са готови да отидат дори и в екзотични локации, само и само да вземат заветните кетапи.

По повод ремонта на Капитан Андреево, финансовият министър заяви, че на АМ "Марица" към пункта се работи усилено като "девствени" засега остават последните 300 метра от аутобана, защото текат археологически проучвания. До седмица археолозите ще имат разписан и договор за дейността си, която обаче трябва да успеят да приключат до  март. След обновяването на ГКПП-Капитан Андреево то ще разполага с 36 модерни входно-изходящи трасета.

Дянков уточни, че аутобанът трябва да е готов преди летния сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай