Министър Богданов с ключова прогноза за България

На среща с кмета на Варна Благомир Коцев

Министър Богданов с ключова прогноза за България | StandartNews.com

Очакваният ръст на българската икономика за 2024 година е с над 2 процента. Това каза във Варна министърът на икономиката Богдан Богданов.

На среща с кмета Благомир Коцев обсъдиха индустриалното и икономическото развитие на града, както и привличането на инвестиции в района. Варна, според министър Богданов, има всички предпоставки да привлича инвестиции. Той подчерта, че Пловдивският панаир е един от ключовите активи на държавата и вече има изготвена стратегия за развитието му. Важно е той да продължи да работи с пълния си капацитет и да се превърне във вратата на българската индустрия към света. Министър Богданов коментира още, че част от акциите на Пловдивския панаир, които Община Варна притежава, трябва да бъдат върнати на държавата.

“Както знаете тези акции в момента са блокирани, има съдебни дела, които ние заведохме в министерството, и предотвратихме през лятото на миналата година, акциите да бъдат прехвърлени от Община Варна към частно лице, частна компания, по скоро. В момента наистина се радвам за единомислието, което имаме с кмета, и с немалка част от обществото тези акции да се върнат обратно на Министерство на икономиката. Ние вече сме разработили стратегия за развитието на Пловдивския панаир", посочи Богдан Богданов, цитиран от БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай