МЕТ с позиция във връзка със статии, споменаващи компанията

Категорично заявяваме, че компанията винаги е действала в съответствие с всички аспекти на закона и регулациите

МЕТ с позиция във връзка със статии, споменаващи компанията | StandartNews.com
  • Днес и вчера името на МЕТ България беше споменато в контекста на статии, свързани с разследване на прокуратурата.
  • Категорично заявяваме, че компанията винаги е действала в съответствие с всички аспекти на закона и регулациите.

Дъщерното дружество на МЕТ в България е създадено през 2017 г. Оттогава многократно сме доказвали, че нашата дейност, инициативи и планове са насочени към развитието на българския енергиен пазар. Компанията е напълно независима и не обслужва интересите на трети страни нито тук, нито в която и да е друга страна, на която МЕТ оперира.

Групата има дълготрайно и значително присъствие на европейските енергийни пазари. За извършване на дейността си компанията притежава всички необходими лицензи от енергийните регулатори на страните от Западна, Централна и Източна Европа, като България не прави изключение. Класирани сме на 20-то място сред най-големите търговци в холандския газов хъб (TTF) и сме сред 5-те най-големи търговци в австрийския хъб (VTP).

През 2021 г. МЕТ Енерджи Трейдинг България достави на страната ни 9,5% (319 млн. куб. м) от крайното потребление на природен газ за българската икономика. Изградили сме добри партньорски отношения с фирми от различни сектори на българската индустрия, включително металургията, хранително-вкусовата промишленост, керамиката и стъклото, хартията, строителните материали, химията, електропроизводството, газоразпределението и топлофикациите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай