Сряда,

Мениджърите уплашени. Средата за бизнес се влошава

От: стандарт -
Мениджърите уплашени. Средата за бизнес се влошава
A
A
A

Десетина дни преди изборите, мениджърите на фирмите са уплашени за нестабилност на средата и песимистични очаквания за промишлеността и строителството.

Лятото дава оптимизъм само за търговците на дребно и работещите в сферата на услугите.

Общият показател на бизнес климата намалява с 4 пункта в сравнение с предходния месец, като понижение на показателя е регистрирано в промишлеността и строителството, съобщи Националният статистически институт.

Съставният показател „бизнес климат в промишлеността“ спада с 8.4 пункта в резултат на по-неблагоприятните оценки и очаквания на промишлените предприемачи за бизнес състоянието на предприятията.

Показателят „бизнес климат в строителството“ се понижава с 6.5 пункта, което се дължи на по-резервираните оценки на строителните предприемачи за настоящото бизнес състояние на предприятията.

Бизнес климатът в търговията на дребно запазва приблизително нивото си от май.

Прогнозите на търговците на дребно за развитието на бизнеса през следващите шест месеца са неблагоприятни, като и очакванията им относно обема на продажбите през следващите три месеца са резервирани.

Бизнес климатът в сектора на услугите нараства с 2.7 пункта, което се дължи на позитивните оценки на мениджърите за настоящото бизнес състояние на предприятията.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички