Луфтханза пуска четвърти полет София-Франкфурт

Полетите по новата линия ще стартират на 31-ви март 2019 г. и ще се изпълняват всеки ден от седмицата с час на излитане от летище София в 11:50 ч., а пристигането на летище Франкфурт е в 13:10 ч. местно време...

Луфтханза пуска четвърти полет София-Франкфурт | StandartNews.com

В отговор на нарастващото търсене, Lufthansa въвежда четвърта честота между българската столица София и финансовия център на Германия Франкфурт, съобщават от компанията.

Полетите по новата линия ще стартират на 31-ви март 2019 г. и ще се изпълняват всеки ден от седмицата с час на излитане от летище София в 11:50 ч., а пристигането на летище Франкфурт е в 13:10 ч. местно време. С това допълнително предложение пътниците на Lufthansa вече могат да избират от четири полета на ден между София и Франкфурт и три полета между София и Мюнхен.

Огромната мрежа на Lufthansa Group предоставя на пътниците връзка с 239 дестинации в 88 държави по цял свят.

„Радваме се да предложим четвърти ежедневен полет на клиентите си в България, като по този начин им предоставяме допълнителна връзка с Германия, а от там и с огромен избор от дестинации по света. Отчитаме потенциала на българския пазар и благодарение на новата допълнителна полетна честота ще увеличим капацитета си с почти 10%.“, каза Зиед Геблауи, генерален мениджър „Продажби“ на Lufthansa Group за България.

Франкфурт, седалище на Европейската централна банка и много други финансови институции, е не само Европейската столица на финансите, но и международен център за трансферни връзки към целия свят. Летище Франкфурт е най-големият европейски хъб на Lufthansa, а след него се нарежда летището в Мюнхен, което наскоро получи награда – 5 звезди от Skytrax.

От лятото на 2019 г. Lufthansa Group ще предлага до 12 полета на ден от България до три от европейските си централи: Франкфурт, Мюнхен и Виена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай