Лазар Лазаров оглави панаира в Пловдив

Лазар Лазаров оглави панаира в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Лазар Лазаров е новият главен директор на Международен панаир Пловдив, съобщиха от изложбения център. Лазаров, който до началото на тази седмица бе член на управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" поема поста от Иван Соколов.

От своя страна пък Соколов бе избран за председател на Съвета на директорите на дружеството. Богомил Бонев остава изпълнителен директор на панаира, уточниха от пресцентъра на изложението.

Инж. Лазаров е привлечен като специалист, чийто опит ще бъде полезен в изграждането на експозиционни площи и за развитие на проектите на Международен панаир Пловдив, коментират от ръководството на панаира. По професия той е инженер по пътно строителство. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия и в последствие става научен сътрудник І степен при научния съвет на вуза.

През 2007 г. поема Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти, който е специализирано научно звено към АПИ. Преди да стане шеф на Агенцията, той работи тук в продължение на 12 години като научен сътрудник, началник на сектор и началник на отдел. Кариерата си започва като водещ инженер по асфалтополагане в Автомагистрала "Хемус" ЕООД.

Лазар Лазаров е бил освободен по взаимно съгласие като член на управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) в понеделник, 7 октомври, по лични мотиви, съобщи Министерството на регионалното развитие.

В края на август Лазаров беше сменен от председателския пост на АПИ със Стефан Чайков, но остана в тричленния управителен съвет на агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай