Неделя,

КЗК разреши сделката за "Вестник Телеграф" ЕООД

От: СТАНДАРТ -
КЗК разреши сделката за "Вестник Телеграф" ЕООД
A
A
A

Комисията за защита на конкуренцията разреши на „Юнайтед медия“ да придобие „Вестник Телеграф“ЕООД - медийната група, издаваща вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“ и „Юропост“ и упражняваща съвместен контрол върху регионалното издание „Борба“. Това стана ясно от обявление на сайта на антимонополния регулатор.

Досегашен собственик на „Вестник Телеграф“ ЕООД бе „Интръст“ ЕАД, еднолична собственост на депутата Делян Пеевски.

„Юнайтед медия“ е дъщерна компания на водещия доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа - „Юнайтед груп“. Пред 2019 г. мажоритарен собственик на „Юнайтед груп“ стана базираният в Лондон инвестиционен фонд „BC Partners“.

Решението на КЗК е взето на 14 януари, като по-рано в същия ден е постановено решение, с което антимонополната комисия позволява на „Юнайтед медия“ да придобие и „Нова броудкастинг груп“.

В становището за придобиването на „Вестник Телеграф“ ЕООД антимонополната комисия посочва, че при изследването на сделката е взето предвид и искането за придобиване на „Нова броудкастинг груп“, досегашен собственик на която бе компанията „Адванс медиа груп“ на Кирил и Георги Домусчиеви.

Анализът категорично е показал, че придобиването на двете медийни групи от страна на „Юнайтед медиа“ няма да доведе до установяване на господстващо положение на нито един от анализираните пазари, става ясно от становището, с което се постановява също незабавно изпълнение на решението на КЗК.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички