Купиха коли за 2 млн. на автосалона в София

Търсят се всякакви автомобили, няма ясно изразен интерес към определен тип

Купиха коли за 2 млн. на автосалона в София | StandartNews.com

София. Коли за близо 2 млн. лв. бяха продадени за първите три дни след откриване на изложението "Автомобилен салон София 2013". Това показа допитване на "Стандарт" до дилърите. Тъй като първите два дни от изложението бяха почивни, интересът на купувачите не беше никак малък. Освен това много от тях през последните 2-3 месеца не са предприемали действия за покупка на нова кола именно, защото са чакали намаленията и специалните условия на изложението, коментират част от дилърите на марките.

До вчера сключените договори за покупка на автомобил надхвърлиха 40 броя, а поръчките са за няколко пъти повече. Към тях трябва да се прибавят и още бройки, тъй като доста от вносителите имат политика да не обявяват междинни резултати за продажбите, а да изчакат края на автоизложението.

Няма ясна тенденция какви автомобили предпочитат българите, става ясно от информацията, получена от щандовете на автосалона. Някои от тях продадените екземпляри са от по-ниския клас и съответно са по-евтини. При други представители на марки пък са сключени сделки, както за автомобили с цена под 20 хил. лв., така и за по-големи и луксозни возила за над 50 бона. На някои от щандовете интерес предизвикват предимно премиерните коли. Очакванията при всички обаче са, че сериозните сделки предстоят, защото първите няколко дни от изложението са били по-скоро опознавателни за моделите, цените и условията, а до края на тази седмица хората и фирмите ще пристъпят към реални покупки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай