Сряда,

Кръчмите с 3 предложения към властта

От: Стандарт -
464
Кръчмите с 3 предложения към властта
A
A
A

Сдружението на заведенията обяви 3 варианта на предложения към властта за разхлабване на мерките, съобщи БНР.

Председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов отбелязва, че браншът не желае да работи само с външните открити части на своите заведения. И подчертава: „Затворихте ни насила, сега искате да ни отворите насила. Обезщетения за април - няма. Дори и да има решение за такива на по-късен етап, заведенията с градини няма да могат да се възползват от тях, а самите градини не са достатъчни, за да издържат разходите на едно заведение. Още повече, че месецът е студен, има ограничение в работното време и задължително разстояние между масите, което намалява капацитета“.

Затова от Сдружението на заведенията имат 3 варианта на предложения за разхлабване на мерките, които смятат за работещи и важни за оцеляването на ресторантьорския бранш.

Предложение 1: Пожелателно отваряне на външните части на заведенията. Според сдружението, обаче, тези, които го направят, няма да могат да се възползват от обезщетения;

Предложение 2: Отваряне на всички ресторанти от 1 април, а на всички нощни заведения от 15 април;

Предложение 3: Отваряне на външните части, но с успоредно компенсиране на бизнеса за този период по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал

Според Сдружението това са приемливите варианти за тях. От там подчертават обаче, че решенията са право и задължение на властта.

Припомняме, че от Сдружението за модерна търговия, в което членуват големи търговски вериги, призоваха вчера при евентуално удължаване на противоепидемичните мерки да отпадне затварянето на големите магазини за търговия с нехранителни стоки.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com