Кражба на масло остави над 500 клиенти на ЧЕЗ без ток в Бухово

Кражба на масло остави над 500 клиенти на ЧЕЗ без ток в Бухово | StandartNews.com

2,2 млн. лева е стойността на щетите вследствие на кражби на масло през 2015 г. Трансформаторно масло беше източено от 2 работещи трансформатора в град Бухово снощи. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ и уточниха, че без електрозахранване са били 541 клиенти за общо 7 часа.

По време на възстановителните работи, които продължиха до 2.30 ч. през нощта, се наложиха смущения в електрозахранването на още 1000 потребители, уточниха от компанията.

Вследствие на кражбите изгоряха трансформатори на обща стойност 35 000 лв. Това са средства, които при други обстоятелства биха могли да бъдат вложени в подобряване на услугата.

„Опитахме се да сведем до минимум времето, което клиентите бяха принудени да прекарат без ток, но при подобни посегателства трансформаторите аварират и трябва да се подменят с нови. Въпреки усилията на колегите, това изисква технологично време. Ние покриваме материалните щети, но за съжаление няма как да компенсираме неудобството за клиентите", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

През 2015 г. вследствие на кражба на 30 000 литра масло бяха повредени 54 трансформатора. Преките и непреки щети в резултат на тези посегателства възлизат на общата стойност от 2,2 милиона лева, допълват още от ЧЕЗ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай