Комуникационна компания си купи виртуален офис в метавселената

Метавселената създава изобилие от нови средства и възможности за сектора на комуникациите

Комуникационна компания си купи виртуален офис в метавселената | StandartNews.com

Havas Group има физическо присъствие в над 100 държави, a вече притежава и парче виртуална земя във видеоиграта The Sandbox. Там ще отвори врати първото виртуално Havas пространство, похвалиха се от компанията за комуникационни услуги.

Реалният и виртуалният свят ще се срещнат в метавселената, за да предложат всепоглъщащо и обогатено преживяване. Чрез интегрирането на креативно програмиране, ексклузивно съдържание, свързани анимации и геймификация, комуникационната група ще организира конференции, събития, концерти, лансиране на нови продукти и други форуми.

Ролята на Havas Group е да подкрепя марките в развитието на комуникационните им стратегии. Създаването на Havas пространство в метавселената от своя страна ще спомогне успешното навлизане на партньорските марки в новата виртуална среда. Обединението на реалностите ще допринесе за изграждането на положителен образ, съдържателна репутация и силна връзка с гейминг общността.

Миналата година групата стартира Metaverse by Havas – нова услуга, включваща консултиране и творчески и медийни концепции. Услугата е посветена на марките, които виждат метавселената като възможност да преоткрият изграждането на идентичност, разказването на истории, преживяванията, таргетирането на публики и генерирането на приходи.

„Метавселената създава изобилие от нови средства и възможности за сектора на комуникациите и марките като цяло. Независимо дали целта е да се създадат иновативни и значими преживявания, да се достигнат нови публики или просто да се подсилят съществуващите връзки, възможностите са неизчерпаеми. Havas Group разчита на високо технологичен екип от метавселена експерти, които да ръководят смелото начинание и да въведат брандовете в дълбините на тези виртуални светове “, споделя Яник Болоре, CEO на Havas Group. „Новото Havas пространство ще бъде “мета флагман“ за комуникационната група, обединявайки нашите общности отвъд физическите ни офиси.“

Новият виртуален офис  ще включва също услуга за набиране на служители – иновация в сферата на човешките ресурси. По този начин служителите на агенцията ще получат добавена стойност още в първите си дни като част от екипа, благодарение на въвеждащото обучение.

Селин Мерл-Берал, Глобален мениджър човешки ресурси на Havas Group допълва: „Присъединяването на Havas към The Sandbox е инвестиция в метавселената. Ние сме убедени в потенциала ѝ по отношение на достигането до иновативни професионалисти с креативни и иновативни профили, както и широко търсени умения в сферата на технологиите и обработването на данни. С този ход Havas подсилва своята работодателска марка, предлагайки обогатено метавселенско преживяване за кандидатите. Това открива нови хоризонти в нашата мениджърска стратегия за управление на Havas общността. Метавселената е фантастична възможност да привлечем най-добрите специалисти на бъдещето.“

Новото Havas пространство ще отвори врати за обществеността в The Sandbox в края на април, 2022 година.

Havas е една от най-големите глобални комуникационни групи. Основана през 1835 в Париж, групата има над 20 000 служители в над 100 държави и оперира през три бизнес направления, обхващайки пълния набор от комуникационни услуги. Мисията на Havas Group е да създава добавена стойност за брандовете, бизнесите и хората. За да предвижда нуждите на клиентите, Havas работи напълно интегрирано в своите над 60 локации по света. Във всяка една от тях екипи работещи в сферата на криейтив, медиа, здравеопазване и т.н., работят заедно, за да осигурят оптималното преживяване на своите клиенти. От 2017г. Havas Group е част от Vivendi.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай