Компресорната станция на Южен поток на Паша дере с разрешение за строеж

Компресорната станция на Южен поток на Паша дере с разрешение за строеж | StandartNews.com

София. Бившият министър на регионалното развитие Десислава Терзиева е издала разрешение за строеж на приемния терминал на Паша дере и компресорната станция „Варна", както и за път до мястото на строежа. Това е станало на 31 юли, а разрешението за строеж е публикувано на сайта на Министерството на регионалното развитие. То подлежи на обжалване в 14-дневен срок след обнародването му в Държавен вестник.

Разрешението за строеж е с предварително изпълнение, става ясно от министерството и се уточнява, че бившата министърка се е позовала на чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс – защита на особено важни държавни или обществени интереси.

Без разрешение с предварително изпълнение инвестиционният процес може да се забави, което ще забави проекта като цяло, пише в разрешението.

Малко преди края на правителството на Орешарски Министерството на земеделието и храните продаде на „Южен поток България" АД земи от горския фонд на територията на община Варна. Те струваха на компанията 20,6 млн. лева за земите и тяхното предназначение ще бъде променено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай