Китай вдига завод за олио у нас, ние им правим кисело мляко

Китай вдига завод за олио у нас, ние им правим кисело мляко | StandartNews.com

16 милиарда кофички "Момчиловци" изпиват китайците за година

Завод за 7 милиона долара ще строи в Бургас китайска компания. Това съобщи Чан Уей след откриването на инвестиционен форум в Шанхай, организиран от Българската агенция по инвестиции, в който участваха над 100 китайски компании.

Споразумението е между Национална компания индустриални зони и китайската компания Nantong Sumu Biological Technology.

Бизнесменът обяви, че до две години заводът у нас ще заработи. Очаква се там да бъдат наети над 120 работници. Чан Уей е живял в България и Румъния и е силно впечатлен от страната ни и възможностите за инвестиции.

В същото време българската компания "Лакрима" ще отрие завод за кисело мляко в Китай. Лодис Инвест (Лакрима) и китайската компания Heilongjiang Wondersun Dairy Co Ltd. подписаха междуфирмено споразумение за създаване му.

Участие във форума в Шанхай взе и представителят на китайската компания, която произвежда киселото мляко Момчиловци. За миналата година консумираното мляко в Китай възлиза на 16 милиарда кофички от 100 мл, похвали се представителят Чу. Той разказа, че видял млякото за първи път през 2009 г, защото познати му разказали как в българсикия град с това име хората са много здрави и живеят много дълго. Така разбрахме за Момчиловци и от тогава не сме спирали да го правим, обясни Чу. Той с гордост призна, че марката кисело мляко е номер 1 в Шанхай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай