Хотелиери: Спешно дайте визи на руснаците

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) са категорични

Хотелиери: Спешно дайте визи на руснаците | StandartNews.com

България трябва незабавно и спешно да започне да издава визи на руски туристи, категорични са от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Само преди часове от Руската федерация обявиха, че спират за неопределено време полетите до Турция заради увеличените се случаи на COVID-19 в страната, информират от БХРА.

След като тази дестинация става поне временно недостъпна за тях, логично е веднага да потърсят алтернатива за вече планираните си ваканции, посочва председателят на БХРА Георги Щерев.

Не започнат ли спешно и веднага да се издават входящи визи на руските туристи в България, отново няма да успеем да се възползва от ситуацията. Защото конкурентите ни като Кипър и Египет не спят и вече издават визи на руските туристи, обясняват от БХРА.

От организацията подчертават и че икономически не е сега моментът външно министерство да прави политика и "да се опитва да показва мускули чрез остри изказвания срещу Руската федерация", защото това е пагубно за икономиката ни.

Важно е и да се изпрати още един туристически представител в Русия. Както и да се активира работата във всички руски градове и региони, които са побратимени с български такива, подчертават от БХРА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай