Черно море става лечебна дестинация

У нас на лечение за респираторни заболявания са идвали групи от Финландия, Швеция и Норвегия

Черно море става лечебна дестинация | StandartNews.com

Вариант страната ни да спаси летния туристическия сезон предлагат хотелиери. Те предлагат да рекламираме уникалните качества на въздуха в Слънчев бряг, Свети Влас и Несебър. От бранша припомнят, че условията край морето са подходящи за лечение на белодробни и респираторни заболявания.

За уникалните качества на българското Черноморие се знае отдавна, съобщава Нова тв. Съчетанието между море и планина в  района прави от Свети Влас до Несебър подходящо място за профилактика и лечение на белодробни и респираторни заболявания. „Имаше един великолепен медицински комплекс,, където се лекуваха и възрастни, и млади, и българи, и чужденци”, каза Иван Иванов, председател Бургаската туристическа камара.

Затова хотелиери и ресторантьори от региона предлагат българското черноморие да се рекламира като лечебна дестинация. Особено след пандемията от коронавируса. „Слънчев бряг е лабораторията за убиване на всякакъв вид белодробни вируси. От Свети Влас до Несебър, там има съчетание на планински и морски въздух със специални, особен вид изпарение което създава една специфична йонизация, която убива всякакви вируси”, коментира хотелиерът Веселин Налбантов.

Статистиката сочи, че у нас на лечение за респираторни заболявания са идвали групи от Финландия Швеция и Норвегия.

Затова с подходяща рекламна кампания през август и септември в курортите могат да почиват българи и чужденци, които вече са преболедували коронавирус. „Химическият състав на въздуха на Малко Търново, на Свети Влас и на Сандански е един и същ“, заяви Иван Иванов.

Въпреки прогнозите за лято 2020 година, много от хотелиерите по морето са готови да отворят своите бази веднага след отмяната на извънредното положение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай