Четвъртък,

Хиновски издаде голяма тайна за газа! Какво да правим

От: Редактор -
24417
Хиновски издаде голяма тайна за газа! Какво да правим
A
A
A

Газ у нас през есенно-зимния период ще има, но радиаторите вероятно ще са по-студени, това предвиди енергийният експерт Иван Хиновски пред НОВА.

„До широката общественост не достига цялата информация какво се прави. Вероятно се предприемат и дипломатически стъпки със САЩ и Азербайджан за повишаване на алтернативните доставки на природен газ. Те са алтернативни, защото все пак имаме договор с „Газпром”. До колко той е сигурен партньор – стана ясно, че трябва да имаме едно наум”, коментира той.

„Няма да останем без газ. При всички случаи ще има количества поне за покриване на минималните товари на топлофикациите. Потребителите трябва обаче да живеят с мисълта, че няма да имаме парно и отопление в същата степен и мощност, каквато имахме досега”, смята Хиновски.

Според енергийния експерт Турция се подценява като източник на газ.

„Ние нямаме договор, нямаме правно основание да купуваме газ оттам. Мълчи се по въпроса, че има някакви разговори, но няма данни. В Турция има много газ - и руски, и египетски. Има договор да не се конкурира руският газ в България, което за нас не е изгодно. „Газпром” разчита, че ще е единственият доставчик за България”, коментира още Иван Хиновски.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички