Хасан Азис : Кърджали вече изнася инвестиции

Кметът на Кърджали Хасан Азис участва днес в официалната церемония по случай откриването на четвъртия корпус на завод „Теклас България” в града

Хасан Азис : Кърджали вече изнася инвестиции | StandartNews.com

Кметът на община Кърджали Хасан Азис участва днес в официалната церемония по случай откриването на четвъртия корпус на завод „Теклас България” в Кърджали.

"С тази инвестиция Кърджали се нарежда сред световните производители на елементи за автомобилостроенето. Новоизграденият Изследователски центъра затваря цикъла в завода за авточасти. Това е една от най- значимите инвестиции в нашата община, с която се гордеем. Кърджали вече има претенции, че не само привлича инвестиции, но и че изнася инвестиции.От Кърджали тръгнаха инвестициите на „Теклас България” в Крумовград, Момчилград, Враца. В тоя смисъл Кърджали има своя принос за развитието на икономиката в страната. Нашият град се превърна в център на автомобилостроенето в България и на Балканите – за охлаждане и загряване на на двигателя и батериите в автомобилите и днес Кърджали присъства в почти всички марки автомобили , включително в хибридните и електромобилите.”, коментира Хасан Азис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай