Неделя,

Kaufland спечели най-много отличия на наградите „Златно сърце“

От: Стандарт -
1009
Kaufland спечели най-много отличия на наградите „Златно сърце“
A
A
A
  • Търговската верига получи и специална награда за ангажираността на HR екипа с политиката за устойчиво развитие

Kaufland България спечели най-много отличия на Годишните награди за корпоративна социална отговорност и благотворителност „Златно сърце“, организирани от сп. „Business Lady“. Компанията беше наградена в общо шест категории, като сред отличията е и специална награда за ангажираността на HR екипа с политиката за устойчиво развитие.

„През миналата година реализирахме редица мерки и проекти, насочени към служителите ни, хората и природата, които имат конкретен принос и измерими резултати. Гордеем се с тях и вярваме, че работата ни може да бъде вдъхновяващ пример. В същото време отличията ни задължават да не спираме активната работа, защото пътят към реализацията на целите, свързани с политиката ни за устойчиво развитие, е дълъг и изисква още много резултати“, каза на церемонията по връчване на наградите Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

Отличените с първо място в конкурса кампании на Kaufland България са в следните категории:

„Employer Branding и CSR“

Kaufland България беше отличена със специален приз за ангажираността на HR екипа с политиката за устойчиво развитие и по-конкретно за приноса на екипа „Работодателска марка и мотивиране и задържане“. През настоящата и миналата година той инициира доброволчески акции по залесяване, кампании за кръводаряване, включи се в организацията на вътрешните благотворителни базари и други благотворителни инициативи. В същото време членове на екипа участват в редица публични CSR инициативи на компанията и мотивират и други служители да ги подкрепят.

„Устойчиво развитие и безопасни условия на труд“

Kaufland България зае първото място със свое нововъведение в логистиката. През 2021 г. с инвестиция от 4,8 милиона лева бяха внедрени специално разработените от компанията сгъваеми метални палети с цел оптимизиране на работата на служителите в логистиката и в магазините на веригата, за която безопасните условия на труд са приоритет. В същото време нововъведението води до по-малко вредни емисии заради оптимизирането на товарите и по-малкото обратни курсове, както и до спестяване на 250 тона стреч фолио годишно.

„Иновации и устойчиво развитие“

С първо място в тази категория бяха отличени усилията на компанията за развитието на „зелена“ доставка. В последните няколко години инвестициите на Kaufland в логистиката са насочени не само към оптимизация на логистичните процеси и улесняване на работата на екипа в Централния склад, но и са в подкрепа опазването на околната среда.

Kaufland получи призове и в още три категории – в „Спортни активности“ за първенството на „Свежите супергерои“ на Kaufland, в „Зелена планета“ за инициативите си в подкрепа на пчелите и биоразнообразието и в „Подкрепа и бизнес развитие на младите“ за реализацията на партньорски кампании за ангажиране на подрастващите с темата за опазване на околната среда.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички