Как кредитът може да ни спести пари и време?

Четири причини да обедините задълженията си с БНП Париба Лични Финанси

Как кредитът може да ни спести пари и време? | StandartNews.com
  •  Четири причини да обедините задълженията си с БНП Париба Лични Финанси

Днес много хора имат повече от един кредит – изтеглили са пари за ремонт на дома си, изплащат нов телевизор или лаптоп, финансирали са семейната ваканция със заем или са се възползвали от атрактивните промоции по време на Черния петък. Редовното обслужване на тези задължения означава, че клиентът трябва да помни падежни дати, да плаща вноски и съответните такси към различни финансови институции. Така се губят време и пари. А може да е точно обратното. Как? С кредит за обединяване на задълженията от БНП Париба Лични Финанси в България.

Един от най-популярните продукти на лидера на пазара на потребителско кредитиране у нас помага на хората да намалят размера на вноските си, да плащат по-малко такси, да пестят време, да управляват по-добре личния си бюджет и дори да им останат пари за нови проекти. Това са и основните причини, заради които популярността на кредитите за консолидация непрекъснато расте. Както показва обзорът „Потребителският кредит на българина“, през 2015 г. делът на заявленията за такива кредити, подадени към БНП Париба Лични Финанси, беше 17.2%, а към края на 2021 г. е 27.6%. Освен това расте и средната сума на тези кредити - през 2015 година хората кандидатстваха средно за 5 325 лв., а последните данни са, че тя е почти двойно по-висока – 10 890 лв.

Плащаме само една такса за превод

На пръв поглед звучи странно хем да вземем кредит, хем това да ни спести пари, но реалността е, че като обединим задълженията си, намаляваме месечните си разходи. Това става по два начина. Първият е чрез намаления брой на вноските. Всяко плащане към финансова институция върви със съответните такси и колкото повече са кредитите, толкова повече са плащанията. Ако всички тези заеми са обединени в един, ще се дължи само една такса. Още по-добрата новина е, че този разход може да бъде напълно елиминиран, тъй като клиентите на БНП Париба Лични Финанси могат да плащат вноските по кредитите си към банката напълно безплатно през нейната интернет страница.

Втората причина консолидацията да е по-изгодна за семейния бюджет е във възможността да се договори по-малка месечна вноска. При непрекъснато подобряващите се условия по потребителските заеми, много често кредитите за консолидация се сключват при по-изгодни условия в сравнение с предишните заеми на клиента.

Пестим време като плащаме само на една банка

Освен средства, обединяването на задължения ни пести и време. Представете си, че трябва да отидете до банката, да чакате на опашка, да попълните платежно и да платите. Това са минимум 30-45 минути без пътя. А ако се налага да обиколите две или три различни банки? Дори и да правите преводите онлайн, отново трябва да отделите от вашето време. С кредита за консолидация имаме само една вноска и така всеки месец пестим време.

В допълнение, когато имаме няколко плащания, можем неволно да забавим някое от тях и да изпаднем в просрочие. В същото време, когато сме обединили кредитите си с помощта на БНП Париба Лични Финанси, няма опасност да изпуснем падежната дата на единствената ни вноска, тъй като банката ще ни напомни за наближаващото плащане.

С консолидацията управляваме по-добре парите си…

Една от най-харесваните характеристики на кредитите за обединяване на задължения на БНП Париба Лични Финанси са прозрачните и фиксирани условия. Като отговорен кредитор банката има ангажимент да предоставя на своите клиенти удобни финансови продукти и да не променя условията по тях от отпускането до изплащането на кредита. Така клиентите знаят точно колко ще трябва да платят всеки месец и така могат да планират по-добре семейния си бюджет. „Нашите оферти са с фиксирани условия, което позволява на хората да реализират важните си проекти, без да ги отлагат. Този подход, базиран на персонализация, прозрачност и лекота е това, което отличава БНП Париба Лични Финанси на пазара.“ казва управителят на компанията в България Жозе Салойо.

… и можем да финансираме нови проекти

Данните на БНП Париба Лични Финанси показват, че българите харесват кредита за обединяване на задължения не само заради това че им помага да пестят пари и време, но и поради възможността по-лесно да планират разходите си. Последното издание на обзора „Потребителският кредит на българина“ показва, че над 90% от хората използват този финансов инструмент, за да оптимизират и преструктурират стари кредити, но и за да финансират нови проекти. Това е възможно благодарение и на факта, че банката отпуска кредити за консолидация с размер до 80 000 лева, с които могат да бъдат реализирани важни планове.

Според Жозе Салойо: „Постоянно повишаващият се брой на заявките за обединяване на задължения и ръстът на средните суми показват, че финансовата култура на българите расте и, че те са научили един от важните уроци от кризата – обединяването на задължения е разумен начин за управление на личния бюджет, който пести време и пари.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай