Как да изиграете инфлацията: 5 ключови стъпки

Кога да пътувате

Как да изиграете инфлацията: 5 ключови стъпки | StandartNews.com

За съжаление инфлацията няма как да бъде спряна. Ако искаме да пътуваме и да преоткриваме нови туристически обекти на по-ниски цени, са ни нужни тези 5 ефективни хитринки.

Пътувайте в края на лятото

Данните от платформата SkyScanner показват, че полетите в края на лятото са по-евтини от полетите през юни и юли. Пътуването през август или началото на септември може да ви спести малко пари. Ако сте настроени за определена европейска дестинация, септември също може да бъде едно от най-добрите времена за пътуване. Можете да се възползвате от по-ниски цени на самолетните билети в сравнение с пиковия сезон, а с бавното напредване на лятото ще се радвате на по-малко тълпи и по-ниски цени като цяло.

Посещавайте различни дестинации в средата на седмицата

Друг начин да спестите пари от лятната си почивка е да бъдете гъвкави по отношение на датите на пътуване. Въпреки че това не е възможно за всички, пътниците, които могат да бъдат гъвкави по отношение на датите на пътуване, ще се радват на по-добри оферти. Ако можете да летите в средата на седмицата, ще спестите много пари. Полетите във вторник, сряда и събота са най-евтини. Пътниците, които летят в тези дни, могат да спестят до 20% от цената на самолетните билети.

Пътувайте извън сезона

Един от начините да спестите пари при планиране на пътуване е да посетите дестинации извън сезона, т.е. по време, когато те са най-малко популярни за посещение. Докато летните месеци юни, юли и август са висок сезон за много дестинации в Северна Америка и Европа, това време от годината е извън сезона за дестинации като Аржентина и Нова Зеландия. Можете да намерите по-добри оферти за пътуване по време на "извънпиковите" периоди и ще се сблъскате с по-малко тълпи.

Намерете оферти в последната минута

 Мъдър и практичен начин да почивате или пътувате за малко пари е да намерите оферти за организиране на пътувания в "последната минута". Въпреки това не трябва да чакате до последната минута, за да резервирате пътуване до популярна дестинация тази година, тъй като съществува реална възможност хотелите, полетите и автомобилите под наем да бъдат напълно разпродадени. Но за някои дестинации можете да намерите изгодни оферти в последната минута и да се възползвате от големи отстъпки за хотели, полети, автомобили под наем и ваканционни пакети.

Управлявайте парите си внимателно

Въпреки че сте на почивка, имайте предвид разходите си, докато се наслаждавате на избраната дестинация. Можете да си позволите скъпа вечеря, но със сигурност и скромна закуска и обяд. Ако търсите какво да правите, не забравяйте първо да разгледате безплатните атракции като национални забележителности, паркове и избрани музеи. Не се увличайте прекалено много по пазаруването на сувенири! Няма нужда да харчите купища пари за чаши, ключодържатели, тениски и декорации за стена. Ако ще харчите пари, опитайте се да ги използвате за преживявания, които ще запомните, вместо да ги прахосвате за дреболии, които вероятно ще изхвърлите, когато се приберете у дома,пише actualno.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай