Изнасяме царевица и люцерна за Китай

Изнасяме царевица и люцерна за Китай | StandartNews.com

Пловдив. Вече са утвърдени протоколите за износ на царевица и люцерна към Китай. Това съобщи зам.-министърът на земеделието Явор Гечев пред журналисти в Пловдив.

Подадени са общо 12 протокола за износ към Китай. Един от тях е за мляко и млечни продукти, каза още Гечев. И уточни, че с отварянето и вдигането на покупателната способност на китайската икономика се отварят и нови пазари. Това налага и нова консумация на млечни и местни продукти.

Храните в световен мащаб ще продължават да растат, каза зам.-министърът и изрази надежда, че скоро всички протоколи за износ трябва да бъдат финализирани.

Предвижда се износ на месо и деликатеси от местен и млечен характер. Има увеличаване на палмовото масло като внос. Потребителите трябва да са абсолютно спокойни, че консумират качествени продукти, наистина това, което пише на етикета да е лесно за разбиране и да истинското съдържание в дадения продукт. От другата година ще бъде направена система, която да обедини всички регистри в областта на земеделието, каза още Гечев, цитиран от "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай