Истина ли е? Голям шок в много обичан наш град

Хората се чудят какво се случва

Истина ли е? Голям шок в много обичан наш град | StandartNews.com

Месарски магазини в Сандански затвори врати само половин година след като започна да приема клиенти. Търговският обект се намира на метри от кооперативния пазар, а причините за затварянето му според наемателя са липса на клиенти и непосилният наем, който трябвало да плаща, предава struma.bg. 

Това е втори наемател, който освобождава помещението в рамките на близо година. Първият освободи помещението заради драстичен скок на месечния наем на 1000 лева.

От началото на месец май 5 помещения на ул. „Воден”, 3 на ул. „Банска” и 2 на ул. „Мара Бунева” са освободени от наемателите. Причината е тотален срив на търговията с дрехи и обувки. Търговците на централната търговска улица „Македония” се оплакват от спад на оборота.

„Не знам каква е причината, но от месец на месец става все по-зле и по-зле. Поработихме малко по време на празника на града, на Гергьовден, на 24 май градът бе пълен с туристи, но купувачите бяха твърде малко. Сега летните месеци не ми се мисли как ще плащам наема.

Месец август ще затворя магазина и няма да работя”, заяви Силвия Ангелова, която от 25 години е наемател на помещение на главната улица, и допълни, че засега успява да покрива разходите си и за една заплата: „Децата са големи, работят и живеят в София, а ние тук със съпруга се справяме с доходите от магазина”. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай